Jeugdkampioenschap Sportvissen in Almere

4543
05 sep 2013

Komende zaterdag 7 september organiseert Sportvisserij Nederland het NK Sportvissen voor Junioren aan de Lage Vaart bij Almere. Een prachtig en visrijk kanaal waar in 2009 ook het zo succesvolle Wereldkampioenschap voor Senioren plaatsvond. Het parkoers ligt dit keer aan de Trekweg tussen de Vaartplas en de Lepelaarstocht.

Zaterdag vissen maar liefst 110 jonge sportvissers in drie leeftijd-categorieën voor de titel van Nederlands Kampioen. Onder hen zes jonge vrouwen en de winnaars van 2012 van de A en B-categorie Kevin Inkenhaag en Arjen Bakker. Wesley Schellingerhout die vorig jaar bij de allerjongsten won, is helaas te oud om nog in de C-categorie zijn titel te kunnen verdedigen. De andere twee regerende kampioenen zetten natuurlijk alles op alles om hun titel te prolongeren, terwijl de ‘meiden’ maar wat graag willen laten zien dat wedstrijdvissen allang niet meer alleen voor jongens en voor mannen is.

Bij het NK Junioren wordt uitsluitend gevist vaste hengels. Na een voorbereiding van anderhalf uur start het kampioenschap om 11.30 uur en klinkt om 14.30 uur het eindsignaal. Daarna wordt de vis die gedurende de wedstrijd in ruime leefnetten is bewaard, gewogen en weer ter plekke teruggezet. Wie binnen zijn of haar leeftijdscategorie het meeste gewicht aan vis heeft gevangen wordt of liever gezegd worden de kampioenen van 2013.
Wie dat zijn wordt circa 16.00 uur bekend gemaakt in de zaal van Haddock Watersport aan het Archerpad in Almere.

Er zijn geen gerelateerde berichten.

Om u de beste gebruikservaring te kunnen bieden, gebruiken wij cookies. Voor meer inhoudelijke informatie en het onderscheid die wij hier in maken, verwijzen wij u door naar ons. cookiebeleid.